JPG omzetten naar SVG

Een JPG bestand omzetten naar SVG kan vrij makkelijk. In deze blog leggen we u uit hoe u een JPG omzet naar een SVG bestand. Het is ook mogelijk een PNG om te zetten naar SVG

JPG bestand omzetten naar SVG online

Een Scalable Vector Graphic (SVG) is een uniek type afbeeldingsformaat. In tegenstelling tot andere varianten, zijn SVG's niet afhankelijk van unieke pixels om de afbeeldingen die u ziet te vormen. In plaats daarvan gebruiken ze 'vector'-gegevens. JPG of PNG bestanden zijn gemaakt van pixels.

JPG omzetten naar SVG bestand

Door SVG's te gebruiken, krijgt u afbeeldingen die kunnen worden opgeschaald naar elke resolutie, wat handig is voor webdesign en tal van andere gebruiksscenario's.

U kunt een online converter gebruiken zoals convertio.co, maar dan heeft u geen vector SVG.

Hoe maak je van JPG een SVG met Adobe Illustrator?

Wilt u graag een vector SVG, dan raden wij het aan om Adobe Illustrator te gebruiken. Zo kunt u een JPG inladen in Adobe Illustrator en vervolgens opslaan als SVG met vector gegevens.  Hieronder een stappenplan hoe u een SVG vector bestand maakt in Adobe Illustrator:
 1. Kies een afbeelding om naar SVG vector te converteren
 2. Selecteer een voorinstelling voor Image Trace. U kunt kiezen uit verschillende presets zoals High Fidelty of Low Fidelty, speel met verschillende settings om het beste resultaat te krijgen.
 3. Vectoriseer de afbeelding met Image Trace.
 4. Verfijn uw getraceerde afbeelding door veranderingen te maken met verschillende settings zoals Color Modus.
 5. Sla uw afbeelding op als vector. Sla uw afbeelding op als .SVG in Adobe Illustrator. U heeft nu een SVG vector bestand.

SVG vector bestand maken door ons

 

Wij helpen u graag op weg met het vectoriseren van uw logo of afbeelding.  U stuurt ons het logo in JPG, PNG of PDF en wij zetten het logo om door middel van Adobe Illustrator in een EPS vector bestand. Wij gebruiken hierbij de pen tool en hermaken het logo handmatig met de juiste lettertypen. Daarna exporteren wij de nieuwe vector logo in een EPS bestand zodat u ermee aan de slag kan!

logo omzetten naar vector

Voordelen vectorbestand maken door Logovectorservice:

  • Perfecte kwaliteit (Gemaakt door designers met 10+ jaar ervaring)
  • Wij vectoriseren afbeeldingen, foto's, logo's en tekeningen
  • Snelle levering binnen 10 uur
  • Alle nodige bestandstypes: EPS, AI, SVG, PDF
  • Zeer eenvoudig te bestellen via de website
  • Kleine aanpassingen zijn mogelijk 
  • Eenmalige betaling (zeer aantrekkelijke prijs)
  Bestel mijn vector bestand