Foto omzetten naar vector

Een foto omzetten naar vector kan op verschillende manieren. U kunt bijvoorbeeld een foto vectoriseren in Adobe Illustrator, Adobe Photoshop of Inkscape. Heeft u geen kennis van Adobe programma's? Dan kunt u gebruik maken van onze vector service.

Hoe maak ik van een foto een vector?

Vaak krijgen wij de vraag: is JPG een vector bestand? Een JPG of PNG is geen vector bestand maar een pixel bestand. De meeste foto's hebben een JPG of PNG extensie. U kunt een foto vectoriseren met behulp van Adobe Illustrator. Een vector bestand heeft de volgende extensie of afkorting: EPS, AI, SVG of PDF.  

Foto omzetten naar vector Illustrator

Een foto omzetten naar vector in illustrator kan vrij complex zijn. Het is wel de snelste manier om een afbeelding omzetten naar vector. Door gebruik te maken van afbeelding overtrekken, kunt u dit voor elkaar krijgen.

Adobe Illustrator logo

Mocht u goed overweg kunnen met Illustrator, dan volgt hieronder een stappenplan voor: Foto omzetten naar vector afbeelding of afbeelding omzetten naar vector illustrator

 1. Kies een afbeelding om naar vector te converteren
 2. Selecteer een voorinstelling voor Image Trace. U kunt kiezen uit verschillende presets zoals High Fidelty of Low Fidelty, speel met verschillende settings om het beste resultaat te krijgen.
 3. Vectoriseer de afbeelding met Image Trace.
 4. Verfijn uw getraceerde afbeelding door veranderingen te maken met verschillende settings zoals Color Modus.
 5. Sla uw afbeelding op als vector. Exporteer het bestand als .eps of .pdf vector bestand. U heeft nu een eps vector bestand.

Voordelen:

 • Uitstekende kwaliteit
 • Zelf extensie vector formaat bepalen: eps, ai en pdf
 • U kunt het zelf doen

Nadelen:

 • Adobe Illustrator abonnement afnemen (maandelijkse kosten)
 • Adobe Illustrator leren gebruiken

Foto omzetten naar vector Photoshop

Adobe Photoshop

Hoewel Adobe Photoshop niet gericht is om afbeeldingen te vectoriseren, daarom is het ook niet mogelijk om uw foto om te zetten in vector met Photoshop. Adobe Photoshop is een op pixel gebaseerde software programma en geen vector programma. U kunt geen afbeelding omzetten naar vector in Photoshop.

  Foto omzetten naar vector gratis

  Het nadeel van Adobe programma's is dat ze vrij duur zijn, en u moet meteen een abonnement aanschaffen om eenmalig een afbeelding om te zetten naar vectorEen foto in JPG naar vector gratis zou kunnen met een programma zoals GIMP of Inkscape. Maar Inkscape is niet makkelijk om te gebruiken voor een gemiddelde PC gebruiker. 

  Vroeger kon u via Vectormagic een afbeelding kosteloos vectoriseren. Helaas hebben zij tegenwoordig een pricing model toegevoegd. Een vectorbestand maken kunt u ook door ons laten doen. Bekijk het filmpje hieronder om te leren hoe onze vector service werkt. 

  Foto omzetten naar vector bestand

  Wij helpen u graag op weg met het vectoriseren van uw foto of afbeelding.  U stuurt ons het foto in JPG, PNG of PDF en wij zetten het logo om door middel van Adobe Illustrator in een EPS vector bestand. Wij gebruiken hierbij de pen tool en hermaken het logo handmatig met de juiste lettertypen. Daarna exporteren wij de nieuwe vector logo in een EPS bestand zodat u ermee aan de slag kan!

  foto omzetten naar vector

  Voordelen vectorbestand maken door Logovectorservice:

  • Perfecte kwaliteit (Gemaakt door designers met 10+ jaar ervaring)
  • Wij vectoriseren afbeeldingen, foto's, logo's en tekeningen
  • Snelle levering binnen 10 uur
  • Alle nodige bestandstypes: EPS, AI, SVG, PDF
  • Zeer eenvoudig te bestellen via de website
  • Kleine aanpassingen zijn mogelijk 
  • Eenmalige betaling (zeer aantrekkelijke prijs)
  Bestel mijn vector bestand