Tekening omzetten naar vector

Een tekening kunt u via afbeelding overtrekken in Illustrator omzetten naar een vector bestand.  Het is ook mogelijk om uw tekening door ons te laten vectoriseren tegen een scherpe prijs. In deze blog bespreken we hoe u uw tekening kunt vectoriseren.

 

Tekening omzetten naar vector Illustrator

Een tekening of illustratie omzetten naar vector is mogelijk zonder kosten. Hiervoor heeft u wel kennis nodig van Adobe Illustrator. Heeft u Illustrator op uw PC staan? Dan kunt u gratis een vector bestand maken. Hieronder een stappenplan om uw afbeelding om te zetten naar vector.

Tekening vectoriseren

 1. Scan uw tekening in en sla het op in een JPG of PNG bestand.
 2. Laad uw JPG of PNG bestand in Illustrator
 3. Traceer uw tekening met Image Trace / Beeld overtrekken. Selecteer de afbeelding en ga naar Venster>Beeldtracering. De tool Image Trace zou nu moeten verschijnen.
 4. Speel met de voorinstellingen zoals:paden voor het beste resultaat
 5. Uw tekening is nu gevectoriseerd, u kunt het opslaan als een EPS vector bestand of PDF vector bestand.

Tekening omzetten naar vector Illustrator

Deze bovenstaande methode is een geautomatiseerd proces gebaseerd op de functie Image Trace. De kwaliteit kan hierdoor tegenvallen. Voor een perfect identieke vector bestand zult u het logo zelf handmatig moeten overtrekken met de Pen tool. 

Afbeelding omzetten naar vector Photoshop

Het is ook mogelijk om uw tekening om te zetten naar een vector in Photoshop. Wij raden dit nooit aan, omdat Photoshop een op pixel gebaseerde bewerkingsprogramma is. Dit is niet bedoeld om afbeeldingen te vectoriseren. Op deze pagina leest u: vector bestand maken in Photoshop.

Tekening vectoriseren

Wij helpen u graag op weg met het vectoriseren van uw tekening. U stuurt ons uw tekening in JPG, PNG of PDF en wij zetten het logo om door middel van Adobe Illustrator in een EPS vector bestand. Wij gebruiken hierbij de pen tool en hermaken het logo handmatig met de juiste lettertypen. Daarna exporteren wij de nieuwe vector logo in een EPS bestand zodat u ermee aan de slag kan!

tekening vectoriseren

Voordelen vectorbestand maken door Logovectorservice:

 • Perfecte kwaliteit (Gemaakt door designers met 10+ jaar ervaring)
 • Wij vectoriseren afbeeldingen, foto's, logo's en tekeningen
 • Snelle levering binnen 10 uur
 • Alle nodige bestandstypes: EPS, AI, SVG, PDF
 • Zeer eenvoudig te bestellen via de website
 • Kleine aanpassingen zijn mogelijk 
 • Eenmalige betaling (zeer aantrekkelijke prijs)
  Bestel mijn vector bestand