Afbeelding omzetten naar vector

Een afbeelding omzetten naar vector kan op verschillende manieren. U kunt bijvoorbeeld een afbeelding vectoriseren in Adobe Illustrator met behulp van afbeelding overtrekken, Adobe Photoshop of Inkscape.  U kunt ook een vector bestand laten maken door Logovectorservice

Afbeelding omzetten naar vector Photoshop

Een vector bestand is een afbeelding dat is opgebouwd uit paden. Deze paden hebben een begin en eind punt. Al deze paden vormen dan uw logo of afbeelding. Een JPG of PNG bestand bestaat dan weer uit pixels. Een JPG of PNG bestand omzetten naar vector is mogelijk. De meest voorkomende vector bestand formaten of afkortingen zijn: EPS, AI, PDF of SVG.

EPS vector bestanden


JPG of PNG pixelbestanden kunnen niet vergroot of verkleind worden. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de afbeelding achteruit gaat (zie afbeelding hierboven). Een vectorbestand kunt u wel eindeloos vergroten en verkleinen zonder kwaliteitsverlies. Wij raden altijd het volgende aan: Vector bestand maken in Illustrator. Dit is de snelste manier om een vector bestand gratis te maken. Adobe Photoshop is een fotobewerkingsprogramma gebaseerd op pixels en niet bedoeld voor vectoriseren. 

Afbeelding omzetten naar vector Illustrator

Zoals eerder gezegd, kunt u een vector bestand maken in Adobe Illustrator. Een JPG of PNG is vrij simpel om te zetten naar een eps vector door middel van Image Trace. Hieronder volgt een korte tutorial: bestand omzetten naar vector.

 1. Open Adobe Illustrator
 2. Open de afbeelding die moet worden gevectoriseerd in Illustrator met behulp van het menu "Bestand". ...
 3. Klik op Image Trace.
 4. Klik op het menu "Object", klik vervolgens op "Image Trace" en "Maken".
 5. Kies Traceringsopties en kijk welke instelling de beste resultaat geeft.
 6. Exporteer uw afbeelding als eps vector bestand of pdf vector bestand. 

Adobe Illustrator Image Trace

Afbeelding omzetten naar vector gratis

Foto omzetten naar vector

U kunt ook uw bestand omzetten naar vector via een online tool. Vectormagic was vroeger gratis, maar helaas hebben zij een pricing model toegevoegd. Vector bestand maken gratis kan eigenlijk alleen als u verstand heeft van Adobe Illustrator. Met afbeelding overtrekken is het een simpele manier om een foto te vectoriseren, maar het resultaat is niet altijd perfect.  

Heeft u geen kennis van Adobe Illustrator, dan kunt u ook gebruik maken van onze vector service. Bekijk het filmpje hieronder om te leren hoe onze service werkt. 

  Afbeelding omzetten naar vector online

   

  Wij helpen u graag op weg met het vectoriseren van uw logo of afbeelding.  U stuurt ons het logo in JPG, PNG of PDF en wij zetten het logo om door middel van Adobe Illustrator in een EPS vector bestand. Wij gebruiken hierbij de pen tool en hermaken het logo handmatig met de juiste lettertypen. Daarna exporteren wij de nieuwe vector logo in een EPS bestand zodat u ermee aan de slag kan!

  logo omzetten naar vector

  Voordelen vectorbestand maken door Logovectorservice:

  • Perfecte kwaliteit (Gemaakt door designers met 10+ jaar ervaring)
  • Wij vectoriseren afbeeldingen, foto's, logo's en tekeningen
  • Snelle levering binnen 10 uur
  • Alle nodige bestandstypes: EPS, AI, SVG, PDF
  • Zeer eenvoudig te bestellen via de website
  • Kleine aanpassingen zijn mogelijk

  Nadelen:

  • Eenmalige betaling (zeer aantrekkelijke prijs)
  Vector bestellen