FAQ

Wat is een vector bestand?

Het belangrijkste voordeel van een vector ten opzichte van een JPG of PNG afbeelding is zijn oneindige schaalbaarheid.  Als u een JPG of PNG bestand vergroot of verkleint is er altijd kwaliteitsverlies. Een vector logo kan zonder kwaliteitsverlies worden geschaald zodat het perfect is voor elk formaat.

Een ander voordeel is dat een .EPS vector meer kleur informatie bevat over uw afbeelding / logo. JPG en PNG bestanden zijn gemaakt in RGB kleuren. Dit zijn digitale kleuren en als u ze drukt komen ze niet overeen met wat u ziet op uw beeldscherm. Een EPS bestand kan bestaan uit PANTONE en CYMK kleuren, dit zijn kleuren die gebruikt worden voor drukwerk. 

Vector bestanden redden de dag wanneer u uw logo nodig hebt voor zowel een visitekaartje als een grote poster of billboard. Een vectorbestand maken is mogelijk via een software programma zoals Adobe Illustrator. U kunt ook een vector bestand laten maken door ons tegen een voordelige prijs.

Verschil tussen een JPG/PNG en EPS bestand?

Bestandstypes maken deel uit van het dagelijkse leven van digitale creatieve professionals. Als u niet uit deze wereld komt, dan kunnen bestandstypes verwarrend zijn. 

Wat is een JPG bestand?

Het JPG- of JPG-formaat is erg populair voor afbeeldingen met variaties in toon en kleur, zoals foto's. Het kan echt de details van "realistische" afbeeldingen het beste vastleggen omdat het is gebaseerd op blokjes of te wel pixels. Pixel bestanden zijn helaas niet geschikt voor drukwerk. 

Wat is een EPS bestand?

EPS vector bestanden kunnen daarentegen oneindig worden vergroot zonder kwaliteitsverlies. Dit houdt in dat de afbeeldingen bestaat uit simpele objecten zoals vlakken en lijnen en geen pixels. Hierdoor ziet u geen blokjes wanneer je de logo vergroot en is er geen kwaliteitsverlies.

Hoe werkt onze service?

U stuurt ons het logo in JPG, PNG of PDF formaat en wij zetten uw logo, afbeelding of tekening om door middel van Adobe Illustrator in een. EPS vector bestand. 

Wij gebruiken hierbij de pen tool en maken uw logo, afbeelding of tekening handmatig na met de juiste lettertypen. Daarna exporteren wij de vector bestanden in EPS formaat zodat u ermee aan de slag kan!

Wij zullen de meeste logo's, afbeeldingen of tekeningen binnen 10 uur opleveren. Bij complexe bestanden met veel details kan het iets langer duren, maar dit zal tijdig gecommuniceerd worden per mail. 

Met welk programma kan ik een EPS bestand openen / bewerken?

Er zijn meerdere programma’s om een EPS bestand te openen. Wij gebruiken zelf voornamelijk Adobe Illustrator. Helaas zijn alle Adobe programma’s niet gratis, gelukkig zijn er ook gratis alternatieven zoals Coreldraw of een online EPS viewer. 

Is er een mogelijkheid om meerdere vector bestanden te bestellen?

Het is zeker mogelijk om meerdere vector bestanden te bestellen. Vraag vrijblijvend een offerte aan en stuur ons een mailtje op info@logovectorservice.nl

Ik ben niet tevreden, wat nu?

Wij hebben al meer dan 1000 bestanden omgezet naar een vector en dat is altijd goed gegaan. Maar mocht u voor wat voor reden dan ook niet gelukkig zijn, dan storten wij het geld terug.

Waarom zie ik kleurverschil in de vector?

De meeste logo’s worden aangeleverd in RGB kleuren. Dit zijn beeldschermkleuren en zijn niet geschikt voor drukwerk. Het hoofddoel van een vector is om het bestand te drukken. Wij leveren het vector aan in CYMK of Pantone kleuren. Deze kleuren verschillen van RGB kleuren maar zijn wel geschikt voor drukwerk. Hierdoor kan er minimale kleurverschil ontstaan.