PNG omzetten naar EPS

Wilt u uw PNG afbeelding omzetten naar EPS? In deze blog bespreken we hoe dit voor elkaar krijgt. PNG is de afkorting voor Portable Network Graphics. Het is een bestandsindeling voor afbeeldingen, vergelijkbaar met JPG. Een PNG bestand is opgebouwd in blokjes of te wel pixels.

Een EPS bestand is bijna altijd een vector bestand. Een vector bestand bestaat uit paden en lijnen en is oneindig schaalbaar. U heeft een EPS vector bestand nodig voor uw drukwerk.  Een PNG converteren naar EPS kan op verschillende manieren. 

png omzetten naar eps vector bestand<

PNG bestand omzetten naar EPS

Er zijn meerdere manieren om een PNG om te zetten naar een EPS bestand. Let wel op dat niet alle methoden ervoor zorgen dat u een EPS vector bestand krijgt. Als u een PNG bestand wilt vectoriseren zodat u een EPS vector bestand krijgt, dan raden wij u aan om het om te zetten via Adobe Illustrator. 

Een vector bestand is een afbeelding dat is opgebouwd uit paden. Deze paden hebben een begin en eind punt. Al deze paden vormen dan uw logo of afbeelding. Een JPG of PNG bestand bestaat dan weer uit pixels. Een vector bestand kunt u oneindig vergroten en verkleinen. Dit heeft u nodig voor drukwerk, bestickering, kleding & relatiegeschenken bedrukken.

PNG omzetten naar EPS in Photoshop

Adobe Photoshop is de krachtigste tool voor het bewerken en beheren van pixel bestanden. Het is mogelijk om een PNG om te zetten naar EPS in Adobe Photoshop, maar voor een EPS vector bestand raden wij Adobe Illustrator aan. Adobe Photoshop is namelijk niet gebouwd om afbeelding te vectoriseren. 

  Nadelen:

  • Geen EPS vector bestand
  • Adobe Photoshop abonnement betalen (maandelijkse kosten)
  • Adobe Photoshop leren gebruiken
  • Niet bedoeld om te vectoriseren

  PNG omzetten naar EPS in Illustrator

  Met Illustrator kunt u meerdere type bestanden omzetten naar eps bestand zoals PNG of JPG. Het is ook mogelijk om een PDF naar EPS om te zetten. In Adobe Illustrator kunt u een vector EPS bestand maken. Hieronder leest u hoe u een PNG omzet naar een EPS vector bestand

  1. Open PNG afbeelding in illustrator.

  2. Ga naar Venster>Image Trace

  png omzetten naar eps illustrator

  3. Pas in het vak Image Trace handmatig de Preset en Mode aan volgens uw behoefte

  4. Ga naar Object>Image Trace>Expand

  png omzetten naar eps illustrator

  5. Ga naar Bestand> Opslaan als, kies illustrator EPS als uitvoer en klik vervolgens op Opslaan om PNG als EPS in illustrator te exporteren.

  Deze bovenstaande methode is een geautomatiseerd proces gebaseerd op de functie Image Trace. De kwaliteit kan hierdoor tegenvallen. Voor een perfect identieke vector bestand zult u het logo zelf handmatig moeten overtrekken met de Pen tool. 

  Voordelen:

  • Snelle conversie
  • Zelf vector formaat extensie bepalen (EPS, AI, PDF)
  • Zelf aanpassingen kunnen doen
  • EPS vector bestand

  Nadelen:

  • Adobe Illustrator abonnement betalen (maandelijkse kosten)
  • Adobe Illustrator leren gebruiken
  • Kost zeer veel tijd door handmatige conversie

  PNG omzetten naar EPS gratis

  Er zijn verschillende gratis online tools en software die u kunt gebruiken om een PNG gratis om te zetten naar EPS. Een populaire optie is Inkscape, een open-source editor voor een vector bestand:

  1. Download en installeer Inkscape.
  2. Open uw rasterafbeelding in Inkscape met behulp van het menu "Bestand"> "Openen".
  3. Selecteer de afbeelding en klik op "Pad" > "Trace Bitmap" in het menu.
  4. Pas de overtrekinstellingen in het dialoogvenster aan om het gewenste niveau van detail en nauwkeurigheid te bereiken.
  5. Klik op "OK" om de vectorpaden te genereren.
  6. Sla de gevectoriseerde afbeelding op in een geschikt vector extensie, zoals SVG.

  PNG converteren naar EPS kon vroeger via een online converter. Dit kon dan gratis, maar tegenwoordig hebben de meeste online converters een pricing model toegevoegd, waardoor u een maandelijks abonnement moet afnemen. 

  Heeft u geen kennis van Adobe Illustrator en wilt u geen maandelijkse abonnement afnemen? Dan kunt u gebruik maken van onze vector service. U betaalt eenmalig en ontvangt binnen 10 uur uw vector bestanden. 

  Bekijk de video hier beneden om te leren hoe de vector service werkt. 


   PNG omzetten naar vector

   PNG omzetten naar EPS vector

   Wij helpen u graag op weg met het vectoriseren van uw logo of afbeelding.  U stuurt ons het logo in JPG, PNG of PDF en wij zetten het logo om door middel van Adobe Illustrator in een EPS vector bestand. Wij gebruiken hierbij de pen tool en hermaken het logo handmatig met de juiste lettertypen. Daarna exporteren wij de nieuwe vector logo in een EPS bestand zodat u ermee aan de slag kan! 

   Voordelen vectorbestand maken door Logovectorservice:

   • Perfecte kwaliteit (Gemaakt door designers met 10+ jaar ervaring)
   • Wij vectoriseren afbeeldingen, foto's, logo's en tekeningen
   • Snelle levering binnen 10 uur
   • Alle nodige bestandstypes: EPS, AI, SVG, PDF
   • Zeer eenvoudig te bestellen via de website
   • Kleine aanpassingen zijn mogelijk 
   • Eenmalige betaling (zeer aantrekkelijke prijs)
   Bestel mijn vector bestand