Foto omzetten naar lijntekening

Een foto omzetten naar lijntekening is geen simpele klus. De beste oplossing hiervoor: uw foto omzetten naar een vector tekening. In deze blog bespreken we het volgende: Foto omzetten naar lijntekening gratis

Foto omzetten naar lijntekening Illustrator

Een foto omzetten naar vector tekening kunt u op meerdere manieren bereiken. Een lijntekening heeft u misschien nodig omdat u uw foto wilt bedrukken door middel van een zeefdruk. U heeft dan een vector lijn tekening nodig. 

foto omzetten naar lijntekening

Allereerst wat is een vector lijn tekening? Een vector bestand is een afbeelding dat is opgebouwd uit paden. Deze paden hebben een begin en eind punt. Een normale JPG of PNG foto bestaat uit pixels. Dit is niet geschikt voor drukwerk. 

Vector lijn tekening maken

Een illustratie omzetten naar vector of foto omzetten naar tekening kan via Adobe Illustrator. U gebruikt dan de volgende functie: afbeelding overtrekken Illustrator. Hieronder een stappenplan om uw foto om te zetten naar vector.

 

foto omzetten naar vector

 1. Scan uw tekening in en sla het op in een JPG of PNG bestand.
 2. Laad uw JPG of PNG bestand in Illustrator
 3. Traceer uw tekening met Image Trace / Beeld overtrekken. Selecteer de afbeelding en ga naar Venster>Beeldtracering. De tool Image Trace zou nu moeten verschijnen.
 4. Speel met de voorinstellingen zoals:paden voor het beste resultaat
 5. Uw tekening is nu gevectoriseerd, u kunt het opslaan als een EPS vector bestand of PDF vector bestand.

Helaas kan de kwaliteit tegenvallen via Image Trace. Wilt u een identieke vector lijn tekening, dan zult u het handmatig moeten omzetten via de pen tool. Heeft u geen kennis van Adobe Illustrator, dan kunt ook gebruik maken van onze vector service. Wij maken een vector lijn tekening van uw foto tegen een eenmalige betaling. 

Foto omzetten naar lijntekening Photoshop

Het is ook mogelijk om uw foto om te zetten naar een vector in Photoshop. Wij raden dit nooit aan, omdat Photoshop een op pixel gebaseerde bewerkingsprogramma is. Dit is niet bedoeld om foto’s te vectoriseren. Wij raden altijd aan om dit via Adobe Illustrator te doen. 

Foto omzetten naar zwart wit tekening

Soms wilt u ook een foto omzetten naar een zwart wit tekening of te wel een lijntekening. Dit kan ook met behulp van Adobe Illustrator. U kunt de stappen hierboven volgen of gebruik maken van onze service. Bekijk het filmpje hieronder om te leren hoe onze vector lijn tekening service werkt. 

 

Foto omzetten naar lijntekening online

Heeft u geen kennis van Adobe Illustrator, dan helpen wij u graag op weg met het omzetten van uw foto naar lijntekening.

foto omzetten naar vector lijn tekening

U stuurt ons uw foto in JPG, PNG of PDF en wij zetten het logo om door middel van Adobe Illustrator in een EPS vector bestand. Wij gebruiken hierbij de pen tool en hermaken het logo handmatig met de juiste lettertypen. Daarna exporteren wij de nieuwe vector logo in een EPS bestand zodat u ermee aan de slag kan!

 

Voordelen vectorbestand maken door Logovectorservice:

 • Perfecte kwaliteit (Gemaakt door designers met 10+ jaar ervaring)
 • Wij vectoriseren afbeeldingen, foto's, logo's en tekeningen
 • Snelle levering binnen 10 uur
 • Alle nodige bestandstypes: EPS, AI, SVG, PDF
 • Zeer eenvoudig te bestellen via de website
 • Kleine aanpassingen zijn mogelijk 
 • Eenmalige betaling (zeer aantrekkelijke prijs)
  Bestel mijn vector bestand