Hoe een TIFF bestand opslaan als een vectorbestand?

Er zijn twee soorten digitale afbeeldingen: bitmap- of rasterafbeeldingen die zijn samengesteld uit pixels, en vectorafbeeldingen die de wiskundige beschrijving van een afbeelding bevatten.

Hoe een TIFF bestand opslaan als een vectorbestand?

Tagged image file format (TIFF) is een typisch rasterformaat waarmee afbeeldingen van hoge kwaliteit kunnen worden opgeslagen, maar grote bestanden worden geproduceerd. Vectorbestanden hebben een klein formaat en kunnen eenvoudig worden opgeschaald naar elk formaat of elke resolutie, zonder verlies van grafische kwaliteit. De meeste grafische software gebruikt het ingekapselde postscript-formaat EPS bestanden om met de vectorafbeeldingen te maken. Gebruik beschikbare software zoals Adobe Illustrator die speciaal is ontworpen om met de vectorafbeeldingen te werken of webservers om een TIFF-afbeelding naar het vectorformaat te converteren.

TIFF bestand

Tiff opslaan als vector met Illustrator

  1. Open Adobe Illustrator op uw computer.
  2. Klik op "Bestand" en "Openen" of druk op de toetsen "Ctrl" en "O" om een TIFF-bestand in Adobe Illustrator te openen.
  3. Klik op "Bestand" en selecteer "Opslaan als".
  4. Selecteer "EPS (*.eps)" in het vak "Opslaan als type". Klik op "Opslaan" om de TIFF op te slaan in de vectorindeling (EPS).

tiff bestand opslaan als eps vector