Hoe maak ik van een afbeelding een vector?

U heeft een vectorbestand nodig. Allereerst is het belangrijk om te weten wat een vector eigenlijk is. Een vectorbestand is een afbeelding die oneindig groot kan worden gemaakt zonder kwaliteitsverlies, en wordt meestal geleverd als een .AI-, .EPS-, .PDF- of .SVG-bestand.U heeft waarschijnlijk een afbeelding in een jpg, png of pdf bestand. Geen zorgen, het is mogelijk om uw afbeelding om te zetten naar een vector bestand. In deze blog leggen we uit hoe u dat voor elkaar krijgt.

Is PNG een vector bestand?

Een PNG is geen vector bestand en een PDF kan een vector bestand kan, maar niet altijd. Als u wilt checken of u een PDF vector bestand heeft, dan raden wij het aan om het bestand te openen in Adobe Illustrator of Photoshop en te vergroten. Als pixels ziet verschijnen, dan heeft u geen vector bestand.

Hoe ziet een vector bestand eruit?

Een vector bestand kunt u herkennen aan de volgende bestandsextensies: ai, eps, pdf of svg bestand. Als een bestand een van deze bestandsextensies heeft dan is de kans groot dat u een vector bestand heeft. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn, zoals uitgelegd kunnen deze bestanden ook normale raster bestanden zijn. Een manier om het te checken is om uw bestand te vergroten en controleren op kwaliteitsverlies.

Hoe maak je een vector bestand?

Een vector bestand is op meerdere mogelijkheden te maken. U kunt het bijvoorbeeld zelf handmatig maken door middel van Adobe Illustrator. Dit programma heeft een functie genaamd Image Trace. Uw afbeelding omzetten naar vector is simpel te realiseren via Image Trace.  

Heeft u geen verstand van Adobe Illustrator, dan kunt u eens kijken naar een online tool zoals Vectormagic. De meeste van deze tools zijn kosteloos en kunt u een vector bestand maken gratis. Helaas valt de kwaliteit in de meeste gevallen tegen.

Het is ook mogelijk om uw png, jpg of pdf afbeelding te laten omzetten naar vector via onze service tegen een voordelige prijs.