Logo vectoriseren

Als u uw logo wilt bedrukken op kleding, relatiegeschenken etc. Dan heeft u een vector bestand nodig. Een logo vectoriseren kan op verschillende manieren. In deze blog bespreken wij hoe u uw logo vectoriseert met Adobe Illustrator en andere programma's. Wilt u gratis uw logo vectoriseren? Dan heeft u kennis nodig van Adobe Illustrator. 

Heeft u geen kennis van Adobe Illustrator? Dan kunt u ook gebruik maken van onze vector service. Wij vectoriseren uw logo tegen een voordelige prijs.

Logo vectoriseren gratis

Logo vectoriseren

Wilt u uw afbeelding vectoriseren?Een logo of afbeelding vectoriseren is mogelijk via meerdere programma's. Een vector bestand maken in Illustrator is de snelste en makkelijkste manier.

Er zijn verschillende gratis online tools en software die u kunt gebruiken om een afbeelding te vectoriseren. Een populaire optie is Inkscape, een open-source editor voor een vector bestand:

 1. Download en installeer Inkscape.
 2. Open uw rasterafbeelding in Inkscape met behulp van het menu "Bestand"> "Openen".
 3. Selecteer de afbeelding en klik op "Pad" > "Trace Bitmap" in het menu.
 4. Pas de overtrekinstellingen in het dialoogvenster aan om het gewenste niveau van detail en nauwkeurigheid te bereiken.
 5. Klik op "OK" om de vectorpaden te genereren.
 6. Sla de gevectoriseerde afbeelding op in een geschikt vectorformaat, zoals SVG.

Dit zijn de voor en nadelen:

Voordelen:

 • Uitstekende kwaliteit
 • U kunt het zelf doen
 • Zelf extensie vector formaat bepalen: eps, ai en pdf

Nadelen:

 • Adobe Illustrator leren gebruiken om uw logo te vectoriseren
 • Adobe Illustrator maandelijkse abonnement betalen (Hoge kosten!)

Logo vectoriseren Illustrator

Om een vector bestand te maken in Illustrator moet u leren hoe u Image Trace gebruikt. Als u Adobe Illustrator heeft geïnstalleerd, dan kunt u uw logo gratis vectoriseren via deze manier. Hieronder vindt u een stappen plan.

Adobe Illustrator vector bestand maken met image trace

Mocht u goed overweg kunnen met Illustrator, dan volgt hieronder een stappenplan voor: jpg omzetten naar vectormet Adobe Illustrator

 1. Kies een afbeelding om naar vector te converteren
 2. Selecteer een voorinstelling voor Image Trace. U kunt kiezen uit verschillende presets zoals High Fidelty of Low Fidelty, speel met verschillende settings om het beste resultaat te krijgen.
 3. Vectoriseer de afbeelding met Image Trace.
 4. Verfijn uw getraceerde afbeelding door veranderingen te maken met verschillende settings zoals Color Modus.
 5. Sla uw afbeelding op als vector. Exporteer het bestand als .eps of .pdf vector bestand. U heeft nu een eps vector bestand.

Met Image Trace kunt u gratis vectoriseren, helaas is de kwaliteit niet altijd goed. Voor perfecte, identieke kwaliteit moet u uw logo handmatig overtrekken met de Pen tool. 

Logo vectoriseren Photoshop

U kunt ook uw logo omzetten naar vector via Adobe Photoshop. Hoewel het mogelijk is, raden wij dit niet aan. Adobe Photoshop is een op pixel gebaseerde foto bewerkingsprogramma. Het is niet gebruikelijk om uw logo te vectoriseren via Adobe Photoshop. Het is beter om Illustrator te gebruiken. 

Heeft u geen kennis van Adobe Illustrator? Dan kunt u gebruik maken van onze vector service. Bekijk het filmpje hieronder om te leren hoe onze service werkt. 

Logo vectoriseren online

 

Bestand omzetten naar vector? Wij helpen u graag op weg met het vectoriseren van uw logo of afbeelding. Onze service: afbeelding vectoriseren online is heel simpel. U stuurt ons het logo in JPG, PNG of PDF en wij zetten het logo om door middel van Adobe Illustrator in een EPS vector bestand. Wij gebruiken hierbij de pen tool en hermaken het logo handmatig met de juiste lettertypen. Daarna exporteren wij de nieuwe vector logo in een EPS bestand zodat u ermee aan de slag kan! Logo vectoriseren door Logovectorservice

Voordelen vectorbestand maken door Logovectorservice:

 • Perfecte kwaliteit (Gemaakt door designers met 10+ jaar ervaring)
 • Wij vectoriseren afbeeldingen, foto's, logo's en tekeningen
 • Snelle levering binnen 10 uur
 • Alle nodige bestandstypes: EPS, AI, SVG, PDF
 • Zeer eenvoudig te bestellen via de website
 • Kleine aanpassingen zijn mogelijk 
 • Eenmalige betaling (zeer aantrekkelijke prijs)
  Bestel mijn vector bestand