Afbeelding vectoriseren

Een afbeelding vectoriseren kan op verschillende manieren. In deze blog bespreken wij hoe u een JPG of PNG afbeelding vectoriseert. 

Als u uw afbeelding gratis wilt vectoriseren, dan heeft u kennis nodig van Adobe Illustrator. Heeft u geen kennis van Adobe Illustrator? Dan kunt u gebruik maken van onze vector service. Wij vectoriseren uw logo tegen een voordelige prijs.

Afbeelding vectoriseren gratis

Een logo of afbeelding vectoriseren is mogelijk via meerdere programma's
Een vector bestand maken in Illustrator is de snelste en makkelijkste manier. Dit doet u door gebruik te maken van  de volgende functie: afbeelding overtrekken in Illustrator.

Er zijn verschillende gratis online tools en software die u kunt gebruiken om een afbeelding te vectoriseren. Een populaire optie is Inkscape, een open-source editor voor vector bestanden:

 1. Download en installeer Inkscape.
 2. Open uw rasterafbeelding in Inkscape met behulp van het menu "Bestand"> "Openen".
 3. Selecteer de afbeelding en klik op "Pad" > "Trace Bitmap" in het menu.
 4. Pas de overtrekinstellingen in het dialoogvenster aan om het gewenste niveau van detail en nauwkeurigheid te bereiken.
 5. Klik op "OK" om de vectorpaden te genereren.
 6. Sla de gevectoriseerde afbeelding op in een geschikt vectorformaat, zoals SVG.

Dit zijn de voor en nadelen:

Voordelen:

 • Uitstekende kwaliteit
 • U kunt het zelf doen
 • Zelf extensie vector formaat bepalen: eps, ai en pdf

Nadelen:

 • Adobe Illustrator leren gebruiken om uw logo te vectoriseren
 • Adobe Illustrator abonnement betalen

Afbeelding vectoriseren Illustrator

Om een vector bestand te maken in Illustrator moet u leren hoe u Image Trace Illlustrator gebruikt. Als u Adobe Illustrator heeft geinstalleerd, dan kunt u uw bestand omzetten naar vector via deze manier. Hieronder vindt u een stappen plan.

Adobe Illustrator vector bestand maken met image trace

Mocht u goed overweg kunnen met Illustrator, dan volgt hieronder een stappenplan voor: afbeelding overtrekken in Illustrator.

 1. Kies een afbeelding om naar vector te converteren
 2. Selecteer een voorinstelling voor Image Trace. U kunt kiezen uit verschillende presets zoals High Fidelty of Low Fidelty, speel met verschillende settings om het beste resultaat te krijgen.
 3. Vectoriseer de afbeelding met Image Trace.
 4. Verfijn uw getraceerde afbeelding door veranderingen te maken met verschillende settings zoals Color Modus.
 5. Sla uw afbeelding op als vector. Exporteer het bestand als .eps of .pdf vector bestand. U heeft nu een eps vector bestand.

Afbeelding vectoriseren Photoshop

Heeft u geen ervaring met afbeelding vectoriseren in Illustrator. Dan kunt u ook Photoshop gebruiken. Een afbeelding naar vector is ook mogelijk met Adobe Photoshop. Wij hebben een uitgebreide blog geschreven hoe u een vectorfile in Photoshop maakt.

Wij raden het overigens niet aan om uw afbeelding in Photoshop te vectoriseren. Photoshop is niet bedoeld om een vector bestand te maken, hierdoor valt de kwaliteit altijd tegen. Wilt u gratis een vector bestand maken? Dan raden wij altijd aan om het via Adobe Illustrator te doen. Heeft u geen kennis van Adobe Illustrator? Dan kunt u gebruik maken van onze vector service. Bekijk het filmpje hieronder om te leren hoe onze service werkt. 

Afbeelding vectoriseren online door ons


Vector bestand makendoor ons? Wij helpen u graag op weg met het vectoriseren van uw logo of afbeelding. Onze service: afbeelding vectoriseren in Illustrator is heel simpel. U stuurt ons uw afbeelding in JPG, PNG of PDF en wij zetten het logo om door middel van Adobe Illustrator in een EPS vector bestand. Wij gebruiken hierbij de pen tool en hermaken het logo handmatig met de juiste lettertypen. Daarna exporteren wij de nieuwe vector logo in een EPS bestand zodat u ermee aan de slag kan! Zo hoeft u niet te leren: hoe u een vector maakt in Illustrator.

Afbeelding vectoriseren door Logovectorservice

Voordelen vectorbestand maken door Logovectorservice:

 • Perfecte kwaliteit (Gemaakt door designers met 10+ jaar ervaring)
 • Wij vectoriseren afbeeldingen, foto's, logo's en tekeningen
 • Snelle levering binnen 10 uur
 • Alle nodige bestandstypes: EPS, AI, SVG, PDF
 • Zeer eenvoudig te bestellen via de website
 • Kleine aanpassingen zijn mogelijk 
 • Eenmalige betaling (zeer aantrekkelijke prijs)
  Bestel mijn vector bestand