Wat is een PES bestand?

Een PES-bestand is een computer-aided manufacturing (CAM)-bestand dat borduurinstructies bevat voor een naaimachine om een patroon op een stuk stof te naaien. Het slaat codes op zoals "stop", "spring" en "trim" die instructies vormen die de naaimachine aansturen. PES-bestanden bevatten ook informatie over het borduurontwerp, zoals kleuren in het ontwerp uit het ondersteunde Brother-kleurenpalet en steekdichtheid en -lengte.

PES bestand

 Het PES-formaat is een van de meest populaire bestandsformaten in de borduurgemeenschap en wordt ondersteund door een groot aantal borduurtoepassingen. PES-bestanden kunnen worden gemaakt door verschillende borduurtoepassingen, waaronder PE-Design-software die bij Brother-naaimachines wordt geleverd, maar kunnen ook worden gebruikt met Babylock- en Bernina-borduurmachines voor thuis.

PES bestand openen

U kunt PES-bestanden openen met verschillende toepassingen, waaronder

  • BLARAD Embird Studio (Windows)
  • PREMIER+ Embroidery (multiplatform)
  • S & S Computing SewWhat! (Windows)
  • Buzz Tools BuzzXplore (Windows)

U kunt PES-bestanden openen met verschillende Android-apps, zoals Touch Embroidery Free en Embroidery Viewer.

U kunt PES-bestanden ook bekijken en converteren naar andere formaten met de Embroidery Viewer en Converter-webtoepassing en plug-in voor de Google Chrome-webbrowser.

PES bestand maken

Om een PES bestand te maken heeft u een speciale software nodig zoals PE-Design, Embrilliance en SewArt. nodig. Importeer de afbeelding, maak een nieuwe zwevende laag boven de originele afbeelding en teken de afbeelding opnieuw om een nieuwe vectorversie te maken. Zodra u een vectorversie van de afbeelding heeft, kunt u een borduurplug-in gebruiken om de afbeelding te veranderen in een borduurpatroon dat een borduurmachine kan gebruiken.

Heeft u geen kennis van dit soort programma's? Wij kunnen uw logo omzetten naar een PES bestand, zodat uw logo geschikt is voor borduren. Heeft u een andere type bestand nodig? Zoals een .JEF bestand of een .DST bestand dan is dat ook mogelijk. Neem contact op via de email voor uw aanvraag: info@logovectorservice.nl