Wat is het verschil tussen bitmap en vector?

In deze blog leggen we uit wat het verschil is tussen een bitmapafbeelding en vector afbeelding. Lees snel verder. 

Wat is een bitmapafbeelding?

Een bitmapafbeelding (ook wel "raster" genoemd) wordt gemaakt van rijen met verschillende gekleurde pixels die samen een afbeelding vormen. In hun eenvoudigste vorm hebben bitmaps slechts twee kleuren, waarbij elke pixel zwart of wit is. Met toenemende complexiteit kan een afbeelding meer kleuren bevatten; afbeeldingen van fotokwaliteit kunnen miljoenen bevatten. Voorbeelden van grafische bitmapformaten zijn GIF, JPG, PNG, TIFF, XBM, BMP en PCX. De afbeelding die op een computermonitor wordt weergegeven, is ook een bitmap.

Wat is een bitmapafbeelding

Wat is een vector afbeelding?

Vectorafbeeldingen (ook bekend als "objectgeoriënteerde") afbeeldingen worden geconstrueerd met behulp van wiskundige formules die vormen, kleuren en plaatsing beschrijven. In plaats van een raster van pixels, bestaat een vectorafbeelding uit vormen, rondingen, lijnen en tekst die samen een afbeelding vormen.  Het grootste voordeel is dat u een vector bestand oneindig kan vergroten en verkleinen, daardoor zijn vector bestanden perfect voor drukwerk.

Verschil tussen bitmapafbeelding en vector afbeelding

Voorbeelden van vector bestand extensies of formaten zijn AI, EPS, PDF en SVG.

Vector afbeelding maken

Wij helpen u graag op weg met het vectoriseren van uw logo of afbeelding.  U stuurt ons het logo in JPG, PNG of PDF en wij zetten het logo om door middel van Adobe Illustrator in een EPS vector bestand. Wij gebruiken hierbij de pen tool en hermaken het logo handmatig met de juiste lettertypen. Daarna exporteren wij de nieuwe vector logo in een EPS bestand zodat u ermee aan de slag kan!

logo omzetten naar vector

Voordelen vectorbestand maken door Logovectorservice:

  • Perfecte kwaliteit (Gemaakt door designers met 10+ jaar ervaring)
  • Wij vectoriseren afbeeldingen, foto's, logo's en tekeningen
  • Snelle levering binnen 10 uur
  • Alle nodige bestandstypes: EPS, AI, SVG, PDF
  • Zeer eenvoudig te bestellen via de website
  • Kleine aanpassingen zijn mogelijk 

Nadelen:

  • Eenmalige betaling (zeer aantrekkelijke prijs)
Vector bestellen