Wat zijn lettercontouren

Het uitlijnen van lettertypen houdt in dat tekst in objecten wordt omgezet. Dit proces betekent dat de lettertypebestanden niet op een andere computer hoeven te worden geïnstalleerd om de bestanden correct te openen.

Wat zijn lettercontouren

Waarom heb ik lettercontouren nodig?

Wanneer een illustratiebestand op een ander computersysteem wordt geopend, zoekt het in dat systeem naar de lettertypen in het bestand. Als het de lettertypen niet kan vinden, zal het aanbieden om het lettertype te vervangen of te openen met een standaardlettertype. Beide zijn niet bevredigend voor een betrouwbare reproductie van het kunstwerk. Zelfs als het wordt vervangen door een lettertype met dezelfde naam, kan dat lettertype enigszins afwijken, met onvoorspelbare resultaten tot gevolg.


Omtrekken voorkomt dit door de tekst naar afbeeldingen te converteren, zodat de computer deze niet meer als tekst herkent. Zorg ervoor dat u uw tekst proeft voordat u gaat schetsen, want deze kan achteraf niet worden bewerkt. Het is raadzaam om een ​​origineel hoofdbestand te bewaren met de lettertypen nog op hun plaats. Indien nodig kan hier naar worden verwezen.

Voor drukwerk adviseren wij altijd om lettercontouren te gebruiken voor een perfect resultaat. Hier kunt u leren hoe u lettercontouren maakt.