Hoe maak ik een logo transparant?

In deze blog leert u hoe u uw achtergrond van uw logo transparant maakt. Dit kan op verschillende manieren, helaas heeft u wel enige kennis nodig van Adobe Photoshop om dit snel voor elkaar te krijgen. Lees snel verder voor een logo zonder achtergrond kleur.

Gratis transparant logo maken

Om de achtergrond te verwijderen van uw afbeelding of logo zijn er gratis tools die u kunt gebruiken. Een van de meest gebruikte tools is remove.bg. Met een gratis account krijgt u 1 gratis credit om een afbeelding om te zetten.

Daarna hanteren zij een pricing model. Het is ook mogelijk om het volledig gratis zelf te doen met behulp van Adobe Photoshop.

Logo transparant maken Photoshop

Dit is de eenvoudigste manier om de achtergrond van uw afbeelding in Photoshop te verwijderen. Deze methode is het meest geschikt als u niet al te kieskeurig bent om scherpe randen op uw onderwerp te krijgen.

Open eerst je afbeelding in Photoshop en ga naar het rechter Lagenpaneel. Dupliceer de huidige laag door op Command+J op macOS of CTRL+J op Windows te drukken.

Verwijder achtergrond in Photoshop

Dupliceer de laag in Photoshop door op Cmd+J of Ctrl+J . te drukken

Ga voor de laatste stap naar het paneel Snelle acties en klik op de knop Achtergrond verwijderen, waarmee het proces van het verwijderen van de achtergrond in Photoshop moet worden voltooid.

Afbeelding met transparante achtergrond opslaan

Om ervoor te zorgen dat uw afbeelding met een transparante achtergrond kunt gebruiken, moet u het opslaan als een PNG bestand. Als u het opslaat als een JPG bestand dan genereert uw afbeelding automatisch een wit achtergrond.

Een PNG bestand kan een transparante achtergrond opslaan en laten zien voor website gebruik etc.