Hoe maak ik een vector bestand in InDesign?

Hoewel het mogelijk is om te vectoriseren in InDesign raden wij dit niet aan. Om een perfect resultaat te krijgen, kunt u beter een vector bestand maken in Illustrator. Adobe inDesign is simpelweg niet gebouwd om afbeeldingen te vectoriseren of vector bestanden te maken. 

Vector bestand maken in Adobe Indesign

Vectorbestand maken in InDesign

Er zijn meerdere nadelen verbonden aan vectoriseren in InDesign. Ten eerste kunt u geen bestaande afbeelding om zetten naar een vector. Het is niet mogelijk om een JPG of PNG om te zetten naar een vector bestand in InDesign. U moet hiervoor Illustrator gebruiken of u kunt ook gebruik maken van onze vector service

Vector bestand maken gratis in Indesign

Vectorafbeelding maken in Indesign

Met deze tools kunt u een vector bestand maken in Indesign.

Line Tool 
Als eerste is er het lijngereedschap , dat u kunt gebruiken om een eenvoudige, rechte tweepuntslijn te maken.

Klik om het gereedschap te selecteren en klik en sleep naar pagina 1 van uw document om een lijn te maken.

Tip: Om een perfecte rechthoekige lijn te maken, horizontaal of verticaal, houdt u Shift ingedrukt terwijl u sleept.

U kunt een eenvoudige lijn verfraaien om een supereenvoudig en toch indrukwekkend ontwerp te creëren. Door kleur toe te voegen en de streek aan te passen, kan een lijn worden omgezet in een rand, een dramatische onderstreping of een gepolijste aanwijzer

Pen Tool (P)

Vervolgens vindt u in het deelvenster Gereedschappen het gereedschap Pen (P), waarmee u ankerpunten kunt maken en als resultaat eenvoudige vormen kunt maken die zijn verbonden door verankerde lijnen. Klik gewoon op de pagina om een nieuw ankerpunt te maken en klik nogmaals om een tweede ankerpunt te maken, met een lijn verbonden met het eerste.

Pencil Tool (N)

Navigeer een beetje verder langs het deelvenster Gereedschappen en je kunt de Pencil Tool (N)vinden. Het gereedschap Potlood is vloeiender dan het gereedschap Pen en plaatst sporadisch ankerpunten terwijl u op de pagina klikt en sleept.

Om de ankerpunten van een met potlood getekende lijn achteraf te bewerken, klikt u op punten met behulp van het gereedschap Direct selecteren (A), dat u bovenaan het deelvenster Gereedschappen kunt vinden.

Met deze tools kunt u paden en lijnen creëren, die u kunt opslaan als een vector bestand. 

Vectorbestand opslaan in InDesign

Als het bestand pixels bevat dan kunt u het niet opslaan als vector bestand. Als u bestand volledig bestaat uit lijnen en paden dan kunt u het opslaan als een vector PDF bestand in InDesign.

Ga naar het bestandsmenu en u ziet Exporteren. Klik vervolgens op het submenu exporteren en kies Adobe PDF. Vervolgens kiest u de benodigde instellingen voor het exporteren van pdf en slaat u deze op. Vectorbestanden bestaan ook in EPS formaat, maar dan heeft u Adobe Illustrator nodig. 

Zoals eerder gezegd is het heel lastig om een vector bestand te maken in Adobe InDesign, simpelweg omdat inDesign niet hiervoor is gemaakt. Vectoriseren gaat het makkelijkst met Adobe Illustrator. Heeft u geen kennis van Adobe Illustrator? Dan kunt u gebruik maken van onze vector service. Bekijk het filmpje hieronder om te leren hoe onze vector service werkt. 

Vector bestand laten maken door Logovectorservice

 

Wij helpen u graag op weg met het vectoriseren van uw logo of afbeelding.  U stuurt ons het logo in JPG, PNG of PDF en wij zetten het logo om door middel van Adobe Illustrator in een EPS vector bestand. Wij gebruiken hierbij de pen tool en hermaken het logo handmatig met de juiste lettertypen. Daarna exporteren wij de nieuwe vector logo in een EPS bestand zodat u ermee aan de slag kan!

logo omzetten naar vector

Voordelen vectorbestand maken door Logovectorservice:

  • Perfecte kwaliteit (Gemaakt door designers met 10+ jaar ervaring)
  • Wij vectoriseren afbeeldingen, foto's, logo's en tekeningen
  • Snelle levering binnen 10 uur
  • Alle nodige bestandstypes: EPS, AI, SVG, PDF
  • Zeer eenvoudig te bestellen via de website
  • Kleine aanpassingen zijn mogelijk 
  • Eenmalige betaling (zeer aantrekkelijke prijs)
Vector bestellen