Hoe maak ik een vector bestand in InDesign?

Adobe InDesign biedt een reeks tekengereedschappen waarmee u direct aan de slag kunt met het maken van vectorafbeeldingen in uw InDesign-lay-outs, maar deze worden vaak over het hoofd gezien ten gunste van gespecialiseerde vectortoepassingen, zoals Illustrator of CorelDRAW. 

Vectorbestand maken in InDesign

In deze tutorials bekijken we de tools die u kunt gebruiken om eenvoudige afbeeldingen te maken in InDesign. Eenvoudige afbeeldingen zijn geweldig om uw InDesign-lay-outs te verbeteren, van infographics tot tijdschriften tot boekomslagen!

Deze tutorial is perfect voor beginners van InDesign, of voor doorgewinterde Illustrator-gebruikers die meer willen ontdekken van wat de Adobe Creative Suite-applicaties te bieden hebben.

Vector bestand maken gratis in Indesign

Met Indesign is er geen mogelijkheid om uw bestaande logo om te zetten naar een vector bestand. Mocht u dit willen, dan moet u uw vector bestand maken in illustrator en de Image Trace functie gebruiken.

Vectorafbeelding maken in Indesign

Het is wel mogelijk om een vectorafbeelding vanaf het begin te maken in Adobe InDesign. Zo kunt u meerdere tools gebruiken om dit voor elkaar gebruiken. Hieronder een lijst met de tools die u kunt gebruiken.

Line Tool (\)

Als eerste is er het lijngereedschap (\), dat u kunt gebruiken om een eenvoudige, rechte tweepuntslijn te maken.

 

Klik om het gereedschap te selecteren en klik en sleep naar pagina 1 van uw document om een lijn te maken.

Tip: Om een perfecte rechthoekige lijn te maken, horizontaal of verticaal, houdt u Shift ingedrukt terwijl u sleept.

U kunt een eenvoudige lijn verfraaien om een supereenvoudig en toch indrukwekkend ontwerp te creëren. Door kleur toe te voegen en de streek aan te passen, kan een lijn worden omgezet in een rand, een dramatische onderstreping of een gepolijste aanwijzer

Pen Tool (P)

Vervolgens vindt u in het deelvenster Gereedschappen het gereedschap Pen (P), waarmee u ankerpunten kunt maken en als resultaat eenvoudige vormen kunt maken die zijn verbonden door verankerde lijnen. Klik gewoon op de pagina om een nieuw ankerpunt te maken en klik nogmaals om een tweede ankerpunt te maken, met een lijn verbonden met het eerste.

Pencil Tool (N)

Navigeer een beetje verder langs het deelvenster Gereedschappen en je kunt de Pencil Tool (N) vinden. Het gereedschap Potlood is vloeiender dan het gereedschap Pen en plaatst sporadisch ankerpunten terwijl u op de pagina klikt en sleept.

Om de ankerpunten van een met potlood getekende lijn achteraf te bewerken, klikt u op punten met behulp van het gereedschap Direct selecteren (A), dat u bovenaan het deelvenster Gereedschappen kunt vinden.

Vectorbestand opslaan in InDesign

Als het bestand raster afbeelding bevat dan kunt u het niet opslaan als vector bestand. Als u bestand volledig bestaat uit vector afbeeldingen dan kunt u het opslaan als een vector PDF bestand in InDesign. Ga naar het bestandsmenu en u ziet Exporteren. Klik vervolgens op het submenu exporteren en kies Adobe PDF. Vervolgens kiest u de benodigde instellingen voor het exporteren van pdf en slaat u deze op. Vectorbestanden bestaan ook in EPS formaat, maar dan heeft u Adobe Illustrator nodig. 

Vector bestand laten maken door Logovectorservice

 

Wij helpen u graag op weg met het vectoriseren van uw logo of afbeelding.  U stuurt ons het logo in JPG, PNG of PDF en wij zetten het logo om door middel van Adobe Illustrator in een EPS vector bestand. Wij gebruiken hierbij de pen tool en hermaken het logo handmatig met de juiste lettertypen. Daarna exporteren wij de nieuwe vector logo in een EPS bestand zodat u ermee aan de slag kan!

logo omzetten naar vector

Voordelen vectorbestand maken door Logovectorservice:

  • Perfecte kwaliteit (Gemaakt door designers met 10+ jaar ervaring)
  • Wij vectoriseren afbeeldingen, foto's, logo's en tekeningen
  • Snelle levering binnen 10 uur
  • Alle nodige bestandstypes: EPS, AI, SVG, PDF
  • Zeer eenvoudig te bestellen via de website
  • Kleine aanpassingen zijn mogelijk 

Nadelen:

  • Eenmalige betaling (zeer aantrekkelijke prijs)
Vector bestellen