Vectorbestand maken in Inkscape

Met Inkscape kunt u een vector bestand maken. In deze blog leggen we uit hoe u een afbeelding vectoriseert in Inkscape. Heeft u geen kennis van Inkscape? Dan kunt u ook gebruik maken van onze vectorservice

Vectorbestand maken in Inkscape

Wij raden het altijd aan om vector bestanden te maken in Illustrator. Illustrator is bedoeld om afbeeldingen te vectoriseren. Inkscape is een goede alternatief. Lees hieronder de stappenplan om te leren een vector bestand te maken in Inkscape. 

Stap 1: Open PNG of JPG-afbeelding in Inkscape

Open afbeelding in Inkscape of sleep een afbeelding naar uw Inkscape-document. Als u het naar uw document sleept, ziet u mogelijk de volgende prompt (ik heb de standaardinstellingen hieronder gebruikt):

vectorbestand maken in inkscape 1
Klik op uw afbeelding om deze te selecteren.

Vectorbestand maken in inkscape 2

Stap 2: Bitmap traceren (Pad -> Bitmap traceren)

Beweeg vervolgens met de muis over Pad in de bovenste Inkscape-werkbalk en klik op Bitmap traceren.

vectorbestand maken in inkscape 3

Dit zal het volgende venster openen. U wilt meerdere scans gebruiken, dus klik op de knop Meerdere scans en selecteer Kleuren in het vervolgkeuzemenu om de bestaande kleuren op de afbeelding in de nieuwe vector te behouden. Mogelijk moet u het aantal scans verhogen om alle kleuren te dekken.

vectorbestand maken in inkscape 4

Stap 3: Voltooi de vectorisatie

Zodra u op OK klikt in het Trace Bitmap-venster, duurt het even voordat Inkscape uw afbeelding vectoriseert. Zodra uw afbeelding met succes is gevectoriseerd, klikt u op het pictogram Paden op knooppunten bewerken (het ziet eruit als een cursor met stippen in een cirkel, zie de afbeelding hieronder).

vectorbestand maken in inkscape 5

Als u nu op de afbeelding klikt, ziet u een aantal stippen rond de afbeelding. Met deze stippen kunt u de vorm van de nieuw gemaakte vector aanpassen aan wat u maar wilt. 

Met Image Trace kan de kwaliteit tegenvallen. Wij raden het aan om uw afbeelding handmatig te vectoriseren met een Pen Tool.

U kunt ook gebruik maken van onze vector service. Wij vectoriseren altijd handmatig zodat uw vector bestand identiek en perfect is. Bekijk het filmpje hieronder om te leren hoe onze service werkt. 

Vector bestand laten maken door Logovectorservice

 

Wij helpen u graag op weg met het vectoriseren van uw logo of afbeelding.  U stuurt ons het logo in JPG, PNG of PDF en wij zetten het logo om door middel van Adobe Illustrator in een EPS vector bestand. Wij gebruiken hierbij de pen tool en hermaken het logo handmatig met de juiste lettertypen. Daarna exporteren wij de nieuwe vector logo in een EPS bestand zodat u ermee aan de slag kan!

logo omzetten naar vector

Voordelen vectorbestand maken door Logovectorservice:

  • Perfecte kwaliteit (Gemaakt door designers met 10+ jaar ervaring)
  • Wij vectoriseren afbeeldingen, foto's, logo's en tekeningen
  • Snelle levering binnen 10 uur
  • Alle nodige bestandstypes: EPS, AI, SVG, PDF
  • Zeer eenvoudig te bestellen via de website
  • Kleine aanpassingen zijn mogelijk 
  • Eenmalige betaling (zeer aantrekkelijke prijs)
Bestel mijn vector bestand