Is een PDF een vectorbestand?

Een PDF-vectorbestand is een PDF. Het is een draagbaar documentbestand.

Welke bestanden zijn vector bestanden?

Niet alle PDF-documenten zijn echter vectorbestanden. Een vectorbestand is een bestand (Illustrator, Corel Draw) dat gemakkelijk herhaaldelijk kan worden geopend en gewijzigd en dat kan worden geschaald zonder verlies van resolutie. Om het uit te wisselen of te delen zonder dat er specifieke software voor nodig is, kan het als PDF worden opgeslagen. Een platgemaakt of rasterbestand zoals een .jpg, .tif of png kan echter ook als PDF worden opgeslagen. De PDF is wat de definitie zegt dat het is, een draagbaar documentbestand. Het helpt bij het overdraagbaar maken van vrijwel elk bestand. Heeft u een logo in PDF bestand? Dan kunt u uw logo omzetten naar een vector bestand. 

is pdf een vector bestand?

Dit is belangrijk omdat mensen vaak denken dat alleen omdat ze iets PDF-en, het automatisch vector is.

Wat is een vector PDF?

Het is alleen vector als u logo in vector is gemaakt en als vector is opgeslagen of geëxporteerd als een PDF. Als je ergens een foto van maakt, in pdf-formaat, zal het geen vector zijn. U kunt wel een rasterafbeelding zoals een jpg of png vectoriseren. Dus ja, een vector PDF is een PDF. Niet alle pdf's zijn echter vectorbestanden.

Hoe maak ik een vector bestand?

Het direct converteren van PDF naar vector is een uitdaging. Maar nu zijn er veel hulpmiddelen om u te helpen bij het converteren van PDF naar vectorafbeelding. U kunt bijvoorbeeld een PDF vectorbestand maken in Photoshop of Illustrator. Maar er zijn ook gratis tools zoals Vectormagic, helaas valt de kwaliteit van dit soort tools altijd tegen. 

vector vs raster