Wat is logo in vector?

Logo in vector zijn flexibele bestanden die bestaan ​​uit punten, lijnen, rondingen en verschillende vormen. Professionals slaan een ontwerp altijd op als vector bestand, omdat het wiskundige vergelijkingen zijn die een logo schaalbaarder en gemakkelijker te vergroten of verkleinen maken voor uw drukwerk. Ze verliezen daarbij hun kwaliteit niet. Is uw logo geen vector? Dan is mogelijk om een logo om te zetten naar een vector.

logo in vector

Hoe ziet een vector bestand eruit?

Om een vector bestand te herkennen moet u kijken naar de extensie van het bestand. Een vector bestand heeft altijd een van de volgende extensies: ai, eps, pdf of svg. Let op: als een bestand dit extensie type heeft, betekent dat niet automatisch dat het een vector bestand is. U kunt uw bestand controleren door het te vergroten en te controleren op kwaliteitsverlies.

Is PDF een vector?

Zoals gezegd kan PDF een vector bestand zijn. Maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Een PDF kan ook een raster afbeelding zijn. U kunt dit controleren door uw PDF te openen met Adobe Illustrator of een ander programma. Zoom vervolgens tot 500%, ziet u pixels? Dan heeft u helaas geen vector bestand. Het is wel mogelijk om uw pdf bestand om te zetten naar een vector.

Hoe maak je een vector logo?

Logo in vector kunt u op verschillende manieren maken. Een vector bestand maken kan in Adobe Photoshop of Adobe Illustrator. U kunt de functie Image Trace gebruiken om uw afbeelding te vectoriseren. Heeft u geen kennis van dit soort programma’s dan kunt u een kijkje nemen naar onze service. Wij doen uw logo vectoriseren voor een voordelige prijs.