PNG omzetten naar vector

Wilt u PNG omzetten naar vector? In deze blog bespreken we hoe dit voor elkaar krijgt. PNG is een pixel bestand en bestaat uit pixels. Een vector bestand bestaat uit paden en lijnen en is oneindig schaalbaar. U heeft een EPS vector bestand nodig voor uw drukwerk. 

Een PNG converteren naar vector kan op verschillende manieren. 

png omzetten naar vector bestand

 

PNG converteren naar vector

Een PNG omzetten naar vector kan via Adobe Illustrator of Adobe Photoshop. Mocht u geen kennis hebben van Adobe programma's, dan kunt u gebruik maken van onze vector service. Wij zetten uw PNG afbeelding om naar een haarscherpe vector bestand tegen een eenmalige betaling. 

Als u gratis uw PNG wilt omzetten naar vector heeft u kennis nodig van Adobe Illustrator of Adobe Photoshop. Hieronder leggen we uit hoe u uw PNG bestand kunt omzetten naar vector. Allereerst:

Wat is het verschil tussen een pixel bestand en vector bestand?

Een vector bestand is een afbeelding dat is opgebouwd uit paden. Deze paden hebben een begin en eind punt. Al deze paden vormen dan uw logo of afbeelding. Een JPG of PNG bestand bestaat dan weer uit pixels. Bij het vergroten of verkleinen van een pixel bestand treedt er kwaliteitsverlies op.

Een vector bestand kunt u oneindig vergroten en verkleinen. Dit heeft u nodig voor drukwerk, bestickering, kleding & relatiegeschenken bedrukken.

PNG omzetten naar vector Photoshop

Adobe Photoshop is de krachtigste tool voor het bewerken en beheren van pixel bestanden. Het is mogelijk om een PNG om te zetten naar vector in Adobe Photoshop, maar dit raden wij niet aan. Adobe Photoshop is niet bedoeld om afbeeldingen te vectoriseren. Hieronder vindt u een lijst met nadelen:

  Nadelen:

  • Kwaliteit valt altijd tegen
  • Adobe Photoshop abonnement betalen (maandelijkse kosten)
  • Adobe Photoshop leren gebruiken
  • Niet bedoeld om te vectoriseren

  Wilt u zelf uw PNG omzetten naar vector? Dan raden wij Adobe Illustrator aan.

  PNG omzetten naar vector Illustrator

  Met Illustrator kunt u meerdere type bestanden omzetten naar vector bestand zoals PNG, JPG of PDF. Hieronder leest u hoe u een PNG omzet naar een vector bestand. 

  1. Open PNG afbeelding in illustrator.

  2. Ga naar Venster>Beeldtracering

  png omzetten naar vector illustrator

  3. Pas in het vak Image Trace handmatig de Preset en Mode aan volgens uw behoefte

  4. Ga naar Object>Image Trace>Expand

  png omzetten naar vector photoshop

  5. Ga naar Bestand> Opslaan als, kies illustrator EPS als uitvoer en klik vervolgens op Opslaan om PNG als EPS in illustrator te exporteren.

  De bovenstaande methode is gebaseerd op de geautomatiseerde Image Trace functie. Deze functie wordt gebruikt om op een snelle manier uw PNG om te zetten naar vector. Helaas kan de kwaliteit tegenvallen. 

  Voor een perfect identieke vector bestand moet u het handmatig overtrekken met de Pen tool in Adobe Illustrator.

  Voordelen:

  • Snelle conversie
  • Zelf vector formaat extensie bepalen (EPS, AI, PDF)
  • Zelf aanpassingen kunnen doen
  • EPS vector bestand

  Nadelen:

  • Adobe Illustrator abonnement betalen (maandelijkse kosten)
  • Adobe Illustrator leren gebruiken
  • Kost zeer veel tijd door handmatige conversie

  PNG omzetten naar vector gratis

  PNG converteren naar vector kon vroeger via een online converter. Dit kon dan gratis, maar tegenwoordig hebben de meeste online converters een pricing model toegevoegd, waardoor u een maandelijks abonnement moet afnemen. 

  Zonder Adobe Illustrator is het helaas niet meer mogelijk om gratis uw PNG om te zetten naar EPS vector bestand. Heeft u geen kennis van Adobe Illustrator en wilt u geen maandelijkse abonnement afnemen? Dan kunt u gebruik maken van onze vector service. U betaalt eenmalig en ontvangt binnen 10 uur uw vector bestanden. 

  Bekijk de video hier beneden om te leren hoe de vector service werkt. 


   PNG naar vector

   PNG omzetten naar EPS vector

   Wij helpen u graag op weg met het vectoriseren van uw logo of afbeelding.  U stuurt ons het logo in JPG, PNG of PDF en wij zetten het logo om door middel van Adobe Illustrator in een EPS vector bestand. Wij gebruiken hierbij de pen tool en hermaken het logo handmatig met de juiste lettertypen. Daarna exporteren wij de nieuwe vector logo in een EPS bestand zodat u ermee aan de slag kan! 

   Voordelen vectorbestand maken door Logovectorservice:

   • Perfecte kwaliteit (Gemaakt door designers met 10+ jaar ervaring)
   • Wij vectoriseren afbeeldingen, foto's, logo's en tekeningen
   • Snelle levering binnen 10 uur
   • Alle nodige bestandstypes: EPS, AI, SVG, PDF
   • Zeer eenvoudig te bestellen via de website
   • Kleine aanpassingen zijn mogelijk 
   • Eenmalige betaling (zeer aantrekkelijke prijs)
   Bestel mijn vector bestand