SVG bestand maken

Een van de geweldige dingen van Scalable Vector Graphics (SVG) is dat je ze in verschillende grafische programma's kunt maken. SVG is een vectorbestand. In deze blog bespreken we hoe je een SVG-bestand maakt.

SVG bestand maken

Wat is een SVG bestand?

SVG's zijn afbeeldingen die zijn gemaakt in vector. Voor mensen die geen kennis van grafisch design hebben: vector bestanden bestaan niet uit pixels maar uit paden. JPG of PNG bestanden zijn opgebouwd uit pixels. U kunt ze niet vergroten of verkleinen zonder kwaliteitsverlies. Een vectorbestand kunt u wel vergroten en verkleinen zonder kwaliteits. 

Een SVG bestand kunt u maken met verschillende programma zoals Adobe Illustrator en Photoshop.

SVG bestand maken in Illustrator

Het is mogelijk om een SVG vector bestand in Adobe Illustrator te maken. Wij zullen stapsgewijs uitleggen hoe u dit voor elkaar krijgt. 

 1. Maak uw ontwerp in Adobe Illustrator of open een afbeelding
 2. Zet uw afbeelding om van pixels naar paden via Image Trace of handmatig met de pen tool
 3. Exporteer uw afbeelding als SVG bestand 

SVG bestand maken in Photoshop

Het is mogelijk om een SVG bestand te exporteren via Adobe Photoshop. Maar wij raden het niet aan om vector bestand te maken via Photoshop. Photoshop is bedoeld om pixel afbeelding te bewerken en niet om vector bestanden te maken. U zult nooit het gewenste resultaat krijgen met Photoshop.

Heeft u geen kennis van Adobe Illustrator of Adobe Photoshop? Dan kunt u gebruik maken van onze vector service. Bekijk het filmpje hieronder om te leren hoe onze service werkt. 

SVG bestand maken online

 

Wij helpen u graag op weg met het vectoriseren van uw logo of afbeelding.  U stuurt ons het logo in JPG, PNG of PDF en wij zetten het logo om door middel van Adobe Illustrator in een EPS, AI of SVG vector bestand. Wij gebruiken hierbij de pen tool en hermaken het logo handmatig met de juiste lettertypen. Daarna exporteren wij de nieuwe vector logo in een SVG bestand zodat u ermee aan de slag kan!

logo omzetten naar vector

Voordelen vectorbestand maken door Logovectorservice:

 • Perfecte kwaliteit (Gemaakt door designers met 10+ jaar ervaring)
 • Wij vectoriseren afbeeldingen, foto's, logo's en tekeningen
 • Snelle levering binnen 10 uur
 • Alle nodige bestandstypes: EPS, AI, SVG, PDF
 • Zeer eenvoudig te bestellen via de website
 • Kleine aanpassingen zijn mogelijk 
 • Eenmalige betaling (zeer aantrekkelijke prijs)
  Bestel mijn vector bestand