Vector bestand maken in Procreate

Heb je je afgevraagd of je in Procreate-app Procreate vector bestanden kunt maken? 

Het simpele antwoord is: nee, je kan helaas geen vector bestanden maken in Procreate. Er zijn echter een paar hacks beschikbaar waarmee je de versie van de Procreate-editor voor vectorbestanden kunt krijgen.

procreate-logo

In deze blogpost leggen we uit hoe je een SVG of EPS vector bestand maakt.

Waarom kan je geen vector bestand maken in Procreate?

De belangrijkste reden waarom u de Procreate-generator voor vectorbestanden niet in de app zult vinden, is de inherente codering. Standaard werkt deze applicatie op een pixelgebaseerd systeem.

Dus alles wat u in de app maakt, ontwikkelt zich volgens de pixelprincipes, waardoor de mogelijkheid van conversie naar het op punten gebaseerde systeem (dat is wat vectorbestanden vereisen) wordt geëlimineerd.

Dus, vanwege de standaardcodering van de applicatie, lijken vectorbestanden onmogelijk te genereren.

Vector bestand converteren in Procreate

Dit is de hack waarmee u de generator voor vectorbestanden van Procreate kunt krijgen. Een vector bestand maken in Illustrator is de snelste manier.

Ga voor de live trace-optie:

U kunt het Procreate-bestand live traceren en de vectorversie ophalen.

Hier is het volledige proces:

U moet uw Procreate-bestand naar Illustrator overbrengen.

U kunt uw bestand dus opslaan als. Png of .jpg en zet je illustraties over van je iPad naar je computer. Gebruik elke methode zoals e-mailen of Airdropping die u handig lijkt.
 • Open uw bestand in Illustrator en start de overtrekoptie. Ga naar windows en klik vervolgens op Image Trace.
 • Gebruik het hulpmiddel Afbeelding overtrekken voor het maken van de afbeelding van de vectorkunst. Er zijn meerdere optiefuncties beschikbaar, die u kunt selecteren om een ​​afbeelding zo dicht mogelijk bij de vectorkunst te krijgen als u wilt.
 • Als u klaar bent met het traceren van de afbeelding, moet u de getraceerde versie uitbreiden. Met dit proces kunt u de ongewenste stukken die in het kunstwerk passen, verwijderen.
 • Maar om dat te doen, vergeet niet om de groepering op te heffen voordat u wijzigingen aanbrengt, omdat het uw hele werk zal verwijderen in plaats van de extra punten.
 • Ruim je illustraties op door kleine aanpassingen aan te brengen, en je vectorkunstafbeelding is klaar om te gaan.
 • Voor mij zijn deze oplossingen een grote hulp gebleken bij het ontwerpen van vectorkunst, ik wou dat ze je werk ook gemakkelijker konden maken.

Vector bestand maken online

 

Wij helpen u graag op weg met het vectoriseren van uw logo of afbeelding.  U stuurt ons het logo in JPG, PNG of PDF en wij zetten het logo om door middel van Adobe Illustrator in een EPS vector bestand. Wij gebruiken hierbij de pen tool en hermaken het logo handmatig met de juiste lettertypen. Daarna exporteren wij de nieuwe vector logo in een EPS bestand zodat u ermee aan de slag kan!

logo omzetten naar vector

Voordelen vectorbestand maken door Logovectorservice:

 • Perfecte kwaliteit (Gemaakt door designers met 10+ jaar ervaring)
 • Wij vectoriseren afbeeldingen, foto's, logo's en tekeningen
 • Snelle levering binnen 10 uur
 • Alle nodige bestandstypes: EPS, AI, SVG, PDF
 • Zeer eenvoudig te bestellen via de website
 • Kleine aanpassingen zijn mogelijk 

Nadelen:

 • Eenmalige betaling (zeer aantrekkelijke prijs)
Vector bestellen