Wat is een PDF bestand?

PDF is een afkorting die staat voor Portable Document Format. Het is een veelzijdige bestandsindeling die door Adobe is gemaakt en waarmee mensen op een gemakkelijke, betrouwbare manier documenten kunnen presenteren en uitwisselen, ongeacht de software, hardware of besturingssystemen die worden gebruikt door iedereen die het document bekijkt.

WAt is een PDF bestand

Hoe maak je een PDF bestand?

Hoe maak je een PDF of hoe sla je een bestand op als PDF? U kunt via Word of een andere programma een bestand opslaan als PDF. Hieronder de instructies.

Open het document dat u wilt opslaan als .pdf

Opslaan als PDF bestand in Word

 

  1. Klik op het tabblad Bestand
  2. Klik op Opslaan als (als u Opslaan als kiest, blijft uw originele versie behouden en kunt u een extra kopie in een andere bestandsindeling opslaan.)
  3. Voer in het vak Bestandsnaam een ​​naam in voor het bestand als je dat nog niet hebt gedaan
  4. Klik op de vervolgkeuzepijl in het vak Opslaan als type en klik op PDF (*.pdf)

Hoe open ik een PDF bestand?

U kunt een PDF openen met de meeste browsers zoals:

 

  • Mozilla Firefox
  • Google Chrome
  • Internet explorer

Een PDF bewerken is iets lastiger, sommige PDF’s kunnen niet bewerkt worden, het ligt eraan hoe de PDF is opgebouwd. Als een PDF is opgebouwd in lagen dan kunt u het bewerken met Adobe Photoshop.

Waarom een PDF bestand gebruiken?

Betrouwbaarheid. Het PDF-bestandsformaat is betrouwbaar. Wanneer u een PDF-bestand maakt dat een hoeveelheid gegevens bevat, zoals alinea's, afbeeldingen, vectorafbeeldingen, tablets, enz., zal het die gegevens altijd op exact dezelfde manier weergeven, ongeacht waar u het bekijkt.