Wat is een pixelbestand?

Pixelbestanden (ook wel rasterbestanden genoemd) zoals .jpg, .pngen .bmp zijn samengesteld uit kleine gekleurde vierkantjes.

Wat is een pixelbestand?

Kortom, het bestand vertelt uw computer: "Het eerste vierkant in de linkerbovenhoek is rood. Het tweede vierkant is roodachtig oranje. Het derde vierkant is…” enzovoort. Uw computer gebruikt die instructies om de afbeelding op het scherm opnieuw te maken. Maar als je de grootte van de afbeelding verandert (door te vergroten of in te zoomen), verander je het aantal pixels en moet de computer raden hoe die extra vierkantjes moeten worden ingevuld (“baloney pixels”). Grote pixelafbeeldingen nemen ook veel ruimte in beslag op uw computer, omdat de computer elke afzonderlijke pixel moet onthouden.

Wat zijn pixels

Een pixel is de kleinste eenheid van een digitale afbeelding of afbeelding die kan worden weergegeven en weergegeven op een digitaal weergaveapparaat. Zo wordt de resolutie van uw beeldscherm bepaald.

 

Een pixel is de logische basiseenheid in digitale afbeeldingen. Pixels worden gecombineerd om een compleet beeld, video, tekst of iets zichtbaars op een computerscherm te vormen.

Een pixel wordt ook wel een beeldelement genoemd (pix = beeld, el = element).

Pixel bestanden herkennen

Pixelbestanden kunt u herkennen aan de extensie oftewel bestandsformaat. De meest gebruikte pixelbestanden zijn:

- .jpg
- .png
- .bmp
- .gif

Pixelbestand omzetten naar vector

U kunt een pixel bestand omzetten naar een vector bestand. Een pixelbestand verliest kwaliteit als u het vergroot of verkleind, een vectorbestand kan oneindig worden geschaald. Wij zetten pixel bestanden om naar vector bestanden tegen een scherpe prijs!