Wat is het verschil tussen een JPG en PNG bestand?

JPG en PNG zijn beide een type afbeeldingsindeling om afbeeldingen op te slaan. JPEG gebruikt een compressiealgoritme met verlies en de afbeelding kan een deel van zijn gegevens verliezen, terwijl PNG een compressiealgoritme zonder verlies gebruikt en er geen verlies van beeldgegevens aanwezig is in PNG-indeling.

Wat is het verschil tussen JPG en PNG

  1. JPG is een lossy-indeling, terwijl PNG een lossless-indeling is.
  2. JPG is beter voor foto's, terwijl PNG beter is voor gemaakte afbeeldingen.
  3. JPG ondersteunt het insluiten van EXIF-gegevens, terwijl PNG dat niet doet.
  4. PNG ondersteunt transparantie, terwijl JPG dat niet doet.

Betere kwaliteit? JPG of PNG?

Over het algemeen is PNG een compressieformaat van hogere kwaliteit. JPG-afbeeldingen zijn over het algemeen van lagere kwaliteit, maar zijn sneller te laden. Deze factoren beïnvloeden of u besluit PNG of JPG te gebruiken, evenals wat de afbeelding bevat en hoe deze zal worden gebruikt.JPG of PNG gebruiken op website? PNG's ondersteunen transparantie en het is de beste optie voor websitelogo's die op verschillende gekleurde achtergronden moeten verschijnen.

JPG's zijn beter voor een snel ladende website. PNG's zijn beter voor duidelijkere afbeeldingen.

JPG of PNG gebruiken voor drukwerk?

Een JPG of PNG bestanden zijn pixelbestanden. Beide bestanden zijn niet aan te raden voor drukwerk. Voor drukwerk heeft u een vector bestand nodig. Een vector bestand kunt u vergroten en verkleinen zonder kwaliteitsverlies. Zo heeft u altijd een haarscherp afbeelding/logo. U kunt een JPG of PNG bestand vectoriseren naar een vector bestand.