Hoe vector maken in Photoshop?

Heeft u een logo in een PNG, JPG of PDF formaat en wilt u deze graag omzetten in een .eps vector bestand? Dan kan dat met behulp van Adobe Photoshop. Dit is een software design programma die ervoor zorgt dat u makkelijk uw logo omzet naar een vector.

Vector bestand maken in Photoshop

Het belangrijkste verschil tussen vector- en raster bestanden is dat vectorafbeeldingen uit paden bestaan, hierdoor kunt u ze oneindig schalen.

Adobe Photoshop is een raster bewerkingsprogramma. Het is mogelijk om een bestand te vectoriseren maar wij raden het niet aan om Adobe Photoshop te gebruiken hiervoor. Adobe Illustrator is hier veel beter voor geschikt. 

Hoe maak je een vector bestand in Photoshop?

Deze methode volgt een zeer eenvoudig proces voor het vectoriseren van een simpele afbeelding. Houd er rekening mee dat dit het beste werkt voor afbeeldingen zoals logo's, pictogrammen en vormen. En het werkt misschien niet goed genoeg voor complexe en kleurrijkere afbeeldingen, zoals foto's. Na het volgen van deze tutorial heeft u uw logo in vector formaat

Laten we beginnen.

Stap 1: Bereid de afbeelding voor

Bereid eerst de afbeelding voor die u wilt omzetten naar een vector.

Vectorbestand in photoshop

Druk op de toetsen Control + Alt + I op uw toetsenbord om het venster Afbeeldingsgrootte te openen en stel Resolutie in op 300.

Scheid vervolgens de afbeelding die u wilt vectoriseren van de achtergrond. Maak een selectie en kopieer deze naar een nieuwe laag. 

Stap 2: Maak een werkpad

Zodra u de afbeelding van de achtergrond hebt gescheiden, klikt u op het laagpictogram in het deelvenster Lagen terwijl u de Control-toets op het toetsenbord ingedrukt houdt.

Vectorbestand in photoshop

U heeft nu een selectie gemaakt van de afbeelding. Selecteer nu het selectiekader in het gereedschapspalet, u kunt ook op M drukken, verplaats de cursor naar de selectie en klik met de rechtermuisknop.

Vectorbestand in photoshop

Selecteer vervolgens Werkpad maken in het menu. Houd de tolerantie op 1.0.

Stap 3: Vectormasker

Schakel nu over naar het gereedschap Direct selecteren, u kunt ook shortcut A gebruiken en klik nogmaals met de rechtermuisknop op de afbeelding.

Vectorbestand in photoshop
Selecteer vervolgens Vectormasker maken. Hiermee wordt een vectormasker over de laag gemaakt, dat u in het deelvenster Lagen ziet.

Stap 4: Exporteren als vectorbestand

Het enige dat u nu nog hoeft te doen, is uw nieuwe afbeelding op te slaan als een vectorbestand.

Ga naar opslaan als en selecteer vervolgens in het menu Opslaan als type het Photoshop EPS-bestandsformaat. Klik op Opslaan om de gevectoriseerde afbeelding op te slaan. 

Bent u niet tevreden over de kwaliteit? Of kunt u niet goed overweg met Photoshop of Adobe Illustrator? Dan kunt u gebruik maken van onze vector service. Bekijk het filmpje hieronder om te leren hoe onze service werkt. 

Vector bestand laten maken

 

Wij helpen u graag op weg met het vectoriseren van uw logo of afbeelding.  U stuurt ons het logo in JPG, PNG of PDF en wij zetten het logo om door middel van Adobe Illustrator in een EPS vector bestand. Wij gebruiken hierbij de pen tool en hermaken het logo handmatig met de juiste lettertypen. Daarna exporteren wij de nieuwe vector logo in een EPS bestand zodat u ermee aan de slag kan!

logo omzetten naar vector

Voordelen vectorbestand maken door Logovectorservice:

  • Perfecte kwaliteit (Gemaakt door designers met 10+ jaar ervaring)
  • Wij vectoriseren afbeeldingen, foto's, logo's en tekeningen
  • Snelle levering binnen 10 uur
  • Alle nodige bestandstypes: EPS, AI, SVG, PDF
  • Zeer eenvoudig te bestellen via de website
  • Kleine aanpassingen zijn mogelijk 
  • Eenmalige betaling (zeer aantrekkelijke prijs)
Bestel mijn vector bestand