Hoe afbeelding vector maken?

Een afbeelding vector maken kan op verschillende manieren. In deze blog bespreken wij hoe u een JPG of PNG afbeelding in een vector bestand omzet. 

Logo vectoriseren

 

Afbeelding vectoriseren gratis

Wilt u uw afbeelding vectoriseren gratis? Dan bent u hier aan het juiste adres. Een afbeelding in vector maken is mogelijk via meerdere programma's, om dit gratis voor elkaar te krijgen, moet u leren: een vector bestand maken. Een vector bestand maken in Illustrator is de snelste en makkelijkste manier. Door middel van afbeelding overtrekken in Illustratorkrijgt u dit voor elkaar. Dit zijn de voor en nadelen:

Voordelen:

 • Goede kwaliteit
 • U kunt het zelf doen
 • Zelf extensie vector formaat bepalen: AI, EPS & PDF

Nadelen:

 • Adobe Illustrator leren gebruiken om uw logo te vectoriseren
 • Adobe Illustrator abonnement betalen

Afbeelding vectoriseren Illustrator

Om een afbeelding vector te maken, moet u leren hoe u Image Trace Illlustrator gebruikt. Als u Adobe Illustrator heeft geinstalleerd, dan kunt u uw bestand omzetten naar vector. Volg de volgende stappen.

Adobe Illustrator vector bestand maken met image trace

Bent u een expert in Adobe Illustrator? Dit zijn de stappen die u moet volgen voor: afbeelding overtrekken in Illustrator.

 1. Kies een afbeelding om naar vector om te zetten
 2. Selecteer een voorinstelling voor Image Trace. 
 3. Vectoriseer de afbeelding met afbeelding overtrekken
 4. Verfijn uw getraceerde afbeelding door veranderingen te maken met verschillende settings zoals kleur modus
 5. Sla uw afbeelding op als vector. Exporteer het bestand als .eps of .pdf of .ai vector bestand. U heeft nu een eps vector bestand.

Vectoriseren Photoshop

Het is ook mogelijk om in Adobe Photoshop een vector bestand te maken, hoewel wij dit niet aanraden. Een afbeelding naar vector is niet makkelijk in Adobe Photoshop omdat Photoshop een pixel bewerkingsprogramma is. Desondanks, hebben wij een uitgebreide blog geschreven hoe u een vectorfile in Photoshop maakt.

Afbeelding vectoriseren online door ons

Vector bestand maken door ons? Wij helpen u graag op weg met het vectoriseren van uw logo of afbeelding. Onze service: afbeelding vectoriseren in Illustrator is heel simpel. U stuurt ons uw afbeelding in JPG, PNG of PDF en wij zetten het logo om door middel van Adobe Illustrator in een EPS vector bestand. Wij gebruiken hierbij de pen tool en hermaken het logo handmatig met de juiste lettertypen. Daarna exporteren wij de nieuwe vector logo in een EPS bestand zodat u ermee aan de slag kan! Zo hoeft u niet te leren: hoe u een vector maakt in Illustrator.

Afbeelding vectoriseren door Logovectorservice

Voordelen vectorbestand maken door Logovectorservice:

 • Perfecte kwaliteit (Gemaakt door designers met 10+ jaar ervaring)
 • Wij vectoriseren afbeeldingen, foto's, logo's en tekeningen
 • Snelle levering binnen 10 uur
 • Alle nodige bestandstypes: EPS, AI, SVG, PDF
 • Zeer eenvoudig te bestellen via de website
 • Kleine aanpassingen zijn mogelijk 
 • Eenmalige betaling (zeer aantrekkelijke prijs)
  Vector bestellen