Hoe ziet een EPS bestand eruit?

Als u ooit met vector bestanden hebt gewerkt, bent u misschien bekend met wat een EPS-bestandsindeling kan zijn en hoe u ze kunt gebruiken. Als u niet goed thuis bent in het Encapsulated Postscript (EPS)-bestandsformaat. dan is het in wezen een grafisch formaat voor vectorafbeeldingen dat Adobe Illustrator gebruikt, net zoals een fotografisch beeldbestandsformaat een JPEG is. Een EPS bestand ziet eruit als een bestand met een .eps bestandsextensie. Hier leert u hoe een EPS bestand kan maken.

EPS bestand

Hoe kan ik een EPS bestand bekijken?

EPS Viewer, Adobe Reader en IrfanView bieden snelle en effectieve tools voor het openen en vergroten/verkleinen van EPS-bestanden op een Windows-pc. U kunt ook EPS-bestanden in Windows, Linux of macOS bekijken als u ze opent in OpenOffice Draw, LibreOffice Draw, GIMP, XnView MP, Okular of Scribus. U kunt een EPS bestand bekijken met Adobe Illustrator en Adobe Photoshop.

Hoe maak ik van JPG een EPS bestand?

Een JPG kunt u omzetten naar een EPS vector bestand. Er zijn meerdere tools om een JPG te converteren. De meest gebruikte programma is Adobe Illustrator, helaas is dit wel een betaalde programma. Er zijn ook gratis tools online te vinden zoals Vectormagic. U hoeft alleen maar een JPG afbeelding te uploaden en vervolgens zet de tool het gratis om naar een EPS bestand. Helaas valt de kwaliteit wel tegen van dit soort tools. Wij adviseren altijd om uw JPG handmatig te converteren naar een EPS bestand.