Wat is vectoriseren?

"Vectoriseren" is het proces waarbij een op pixels gebaseerde afbeelding (bijv. JPEG- en PNG-bestanden) wordt omgezet in een vector bestand (SVG , EPS bestanden), waarbij elk facet van de afbeelding wordt behandeld als een lijn of vorm. Een vector bestand kunt u oneindig vergroten en verkleinen. Voor drukwerk zoals relatiegeschenken, bestickering, belettering heeft u een vector afbeelding nodig. Vectoriseren is het omzetten van een jpeg of png rasterafbeelding naar een eps vector bestand. 

Wat is vectoriseren?

Wat is een vector afbeelding?

Wanneer we een rasterafbeelding / pixelafbeelding vergroten of verkleinen, beginnen we pixels te zien, dus deze afbeeldingsstijl kan niet worden gebruikt voor verschillende soorten drukwerk. Aan de andere kant zijn vector bestanden samengesteld uit wiskundige vormen en lijnen, die duizenden keren kunnen worden vergroot of verkleint, zonder enige kwaliteitsverlies. Dit maakt vectorafbeeldingen veel veelzijdiger dan rasterafbeeldingen.

Welke afbeeldingen zijn geschikt voor vectorisatie?

De meeste pixel bestanden kunnen worden geconverteerd naar vector bestand, denk bijvoorbeeld aan JPG, PNG of PDF. U kunt bijvoorbeeld logo's, foto's en tekeningen vectoriseren. 

Welke softwareprogramma's kunnen mijn afbeelding vectoriseren?

Misschien wel het meest populaire grafische bewerkingsprogramma met vectorisatiefuncties is Adobe Illustrator, dat een "Live Trace"-functie heeft die curven kan detecteren en er vectoren van kan maken.

Het beste kunt u handmatig vectoriseren. Door een rasterafbeelding in een programma zoals Illustrator te laden, elke vorm afzonderlijk te volgen en ze vervolgens te combineren als een nieuw vectorbestand, hebt u veel meer controle over de uiteindelijke afbeelding. U kunt ook een vector bestand laten maken door ons. Bekijk het filmpje hieronder en leer hoe onze service werkt. 

 

Vector bestand laten maken door Logovectorservice

 

Wij helpen u graag op weg met het vectoriseren van uw logo of afbeelding.  U stuurt ons het logo in JPG, PNG of PDF en wij zetten het logo om door middel van Adobe Illustrator in een EPS vector bestand. Wij gebruiken hierbij de pen tool en hermaken het logo handmatig met de juiste lettertypen. Daarna exporteren wij de nieuwe vector logo in een EPS bestand zodat u ermee aan de slag kan!

logo omzetten naar vector

Voordelen vectorbestand maken door Logovectorservice:

  • Perfecte kwaliteit (Gemaakt door designers met 10+ jaar ervaring)
  • Wij vectoriseren afbeeldingen, foto's, logo's en tekeningen
  • Snelle levering binnen 10 uur
  • Alle nodige bestandstypes: EPS, AI, SVG, PDF
  • Zeer eenvoudig te bestellen via de website
  • Kleine aanpassingen zijn mogelijk 

Nadelen:

  • Eenmalige betaling (zeer aantrekkelijke prijs)
Vector bestellen