Wat is vectoriseren?

Vectoriseren is het proces waarbij een pixel afbeelding of raster bestand (bijv. JPEG- en PNG-bestanden) wordt omgezet in een vector bestand (SVG , EPS , AI), waarbij pixels van de afbeelding omgezet worden als een lijn of vorm. 

Een vector bestand kunt u oneindig vergroten en verkleinen. Voor drukwerk zoals relatiegeschenken, bestickering, belettering heeft u een vector bestand nodig. Afbeelding vectoriseren kan met Adobe Illustrator. Heeft u geen kennis van Adobe Illustrator? Dan kunt u gebruik maken van onze vector service. Wij vectoriseren uw afbeelding tegen een eenmalige, voordelige prijs. 

Wat is vectoriseren?

Wat is een vector afbeelding?

Wanneer we een rasterafbeelding / pixelafbeelding vergroten of verkleinen, beginnen we pixels te zien, dus deze bestandstype kan niet worden gebruikt voor verschillende soorten drukwerk. Aan de andere kant zijn vector bestanden samengesteld uit wiskundige vormen en lijnen, die oneindig keren kunnen worden vergroot, zonder enige kwaliteitsverlies. Dit maakt vector bestanden perfect geschikt voor drukwerk.

Welke afbeeldingen zijn geschikt voor vectorisatie?

De meeste pixel bestanden kunnen worden geconverteerd naar vector bestand, denk bijvoorbeeld aan JPG, PNG of PDF. U kunt bijvoorbeeld logo's, foto's en tekeningen vectoriseren. 

Welke softwareprogramma's kunnen mijn afbeelding vectoriseren?

Misschien wel het meest populaire grafische bewerkingsprogramma met vectorisatiefuncties is Adobe Illustrator, dat een "Live Trace"-functie heeft die curven kan detecteren en er een vector van kan maken.

Om een identiek resultaat te krijgen, moet handmatig vectoriseren met de Pen Tool. Door een rasterafbeelding in een programma zoals Illustrator te laden, elke vorm afzonderlijk te volgen met de Pen Tool, zo heeft u veel meer controle over de uiteindelijke vector bestand. Wij hebben een uitgebreide blogpost geschreven over een vector bestand maken in Illustrator

Heeft u geen kennis van Adobe Illustrator? Dan kunt u gebruik maken van onze vector service. Bekijk het filmpje hieronder en leer hoe onze service werkt. 

Vector bestand laten maken door Logovectorservice

 

Wij helpen u graag op weg met het vectoriseren van uw logo of afbeelding.  U stuurt ons het logo in JPG, PNG of PDF en wij zetten het logo om door middel van Adobe Illustrator in een EPS vector bestand. Wij gebruiken hierbij de pen tool en hermaken het logo handmatig met de juiste lettertypen. Daarna exporteren wij de nieuwe vector logo in een EPS bestand zodat u ermee aan de slag kan!

logo omzetten naar vector

Voordelen vectorbestand maken door Logovectorservice:

  • Perfecte kwaliteit (Gemaakt door designers met 10+ jaar ervaring)
  • Wij vectoriseren afbeeldingen, foto's, logo's en tekeningen
  • Snelle levering binnen 10 uur
  • Alle nodige bestandstypes: EPS, AI, SVG, PDF
  • Zeer eenvoudig te bestellen via de website
  • Kleine aanpassingen zijn mogelijk 
  • Eenmalige betaling (zeer aantrekkelijke prijs)
Vector bestellen