Vectorbestand maken van jpg

Een vectorbestand is de perfecte configuratie voor gebruik in logo's, afbeeldingen of basiscontouren, omdat ze duidelijke lijnen en vormen hebben.

Vectorbestand maken van jpg

Hoewel de meeste vectorafbeeldingen helemaal van start worden gemaakt, kunt u het Adobe Illustrator-programma gebruiken om JPG-afbeeldingen te "traceren" en ze naar vectoren te converteren. U kunt deze tutorial ook volgen om een PNG om te zetten naar EPS vector.

Wat is een jpg bestand

Allereerst is het goed om te weten wat een JPG bestand is. JPG is een digitaal beeldformaat dat gecomprimeerde beeldgegevens bevat. Met een compressieverhouding van 10:1 zijn JPG-afbeeldingen zeer compact. JPG-indeling bevat belangrijke afbeeldingsdetails. Dit formaat is het meest populaire beeldformaat voor het delen van foto's en andere afbeeldingen op internet en tussen mobiele en pc-gebruikers.

jpg bestand

Zoals gezegd zijn er 2 manieren om een vector bestand te om te zetten. Door handmatige conversie in Adobe Illustrator via de Pen Tool of door middel van de functie Image Trace.

In deze blog gaan we de functie van Image Trace behandelen. Er zijn meerdere software programma’s die u kunt gebruiken om uw jpeg via Image Trace om te zetten naar vector bestand. Adobe Illustrator is het meest gebruikte programma hiervoor.

Vectorbestand maken van jpg met Illustrator

Als u aan uw project werkt in Adobe Illustrator, maar de afbeelding die u gebruikt, is in .jpg- of .png-bestanden met achtergrond. Als je niet bekend bent met vector en u wilt beginnen met het maken van uw eigen vector, lees dan verder.

1.Open Adobe Illustrator, plaats het .jpg of .png afbeeldingsbestand.

vectorbestand maken jpg

2.Klik op de afbeelding, u zult zien dat de menubalk bovenaan verandert.

Vectorbestand maken jpg

3. Klik op > [Image trace], het zal u laten zien hoe het eruit ziet in de vector.

vector bestand maken jpg

4. Klik op > [Uitvouwen], dan krijgt u een vectorafbeelding.

vector bestand maken jpg

5. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies 'Degroeperen', dan kun je de achtergrond van het object scheiden.

vector bestand maken jpg

Andere programma’s

Het is ook mogelijk om jpg naar eps vector om te zetten via andere programma’s zoals Inkscapeof Coreldraw.